skip to Main Content

Mijn naam is Nik Hoving, sinds maart 2016 werkzaam als buurtsportcoach bij Sport Fryslân. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Academie Lichamelijke Opvoeding in Groningen. Na mooie avonturen in Australië, Nieuw – Zeeland en Vlieland werk ik 5 dagen in de week in de gemeente Waadhoeke. Je kunt me herkennen aan een enthousiaste blik, vol energie en die altijd in is voor een goed gesprek.

Ik werk als buurtsportcoach in regio Dronrijp en Berlikum. Daar verzorg ik het bewegingsonderwijs op de basisscholen. Naast het lesgeven ben ik ook actief bezig met de thema’s weerbaarheid, MRT, naschools sporten en onderhoud ik graag de contacten met de lokale sportverenigingen. Overigens treffen wij elkaar ook op sportdagen, toernooien en naschoolse sportevenementen.

Vanaf jongs af aan veilig en plezierig bewegen, vertrouwen krijgen in je vaardigheden en op je eigen manier succes beleven aan sport en – bewegen! Met deze overtuiging hoop ik een bijdrage te leveren aan een leven lang sporten en daarom vind ik het werken met basisschooljeugd heel belangrijk, leuk en speciaal.

In mijn vrije tijd ben ik, samen met mijn drie broertjes, opgegroeid met voetbal en tennis. Eerst al speler, later als jeugdtrainer bij mijn lokale voetbalclub V.V Bargeres. Tegenwoordig ben ik veel vrijetijdssporten aan het beoefenen: denk aan (race) fietsen, hardlopen, zwemmen en mag ik graag in de zomerse weekenden kamperen.

Het is een fantastische uitdaging om sport te stimuleren en te ontwikkelen. Samen met jullie werk ik graag aan een vitale sport en- beweegomgeving in Waadhoeke. Hopelijk tot snel in de buurt!

Je komt mij tegen op de volgende scholen:
OBS Lyts Libben in Berltsum
CBS it Anker in Dronryp
IKC Sint Radbodus in Dronryp
OBS de Romte in Dronryp

Back To Top