skip to Main Content

Het project ‘Scoor een Boek!’

Vorige week stond het fluitsignaal van het project ‘Scoor een Boek!’ centraal. Een samenwerking tussen Bibliotheek Noard-Fryslân, SC Heerenveen en Sport Fryslân. Het project richt zich op het stimuleren van lezen onder basisschoolkinderen. Het project is opgedeeld in 3 stukken, namelijk aftrap, rust en fluitsignaal. Tijdens de aftrap en rust kregen de kinderen filmpjes te zien van de Bibliotheek en SC Heerenveen met motiverende woorden om zoveel mogelijk boeken te lezen. Als afsluiting van het project mocht beweegteam Waadhoeke het in een sportief jasje gieten.

Ook in de gemeente Waadhoeke deden 8 klassen mee aan het project.  In samenwerking met andere beweegteams in Friesland is er een gezamenlijk plan van aanpak geschreven. Zodoende konden alle scholen tegen elkaar strijden om de hoofdprijs te winnen met de sportieve afsluiting. Voordat het begon kwam de leesconsulent van de klas langs om te vertellen hoeveel boeken er waren gelezen en welke boeken de kinderen het leukste vonden. Vervolgens was het tijd om in beweging te komen.

Veel enthousiasme!

De kinderen gingen met veel enthousiasme met de spellen aan de gang. Boeken om bowlen, boeken om schieten met een pijl en boog, woorden maken en met een boek over de beweegbaan rennen. Van alles kwam voorbij! Maar natuurlijk ook het boeken gooien, dé favoriet onder de kinderen. Alle verzamelde punten werden bij elkaar opgeteld per groep. Door de Bibliotheek Noard-Fryslân wordt nu gekeken welke school de meeste punten heeft gescoord tijdens de sportieve afsluiting. Deze klas wint een te gekke prijs! Wat dat is, is nog een verassing. Aan het einde van de les kregen de kinderen een medaille en een voetbal voor de hele klas om lekker mee buiten te voetballen! Ook krijgen zij een tasje met een flesje water, gezonde koek en appel van Albert Heijn Franeker om weer helemaal op energie te komen.

 

Back To Top