skip to Main Content

Meet & Greet parasportheld

“De leerlingen kamen achteraf nog met veel vragen, terwijl ze de sportheld ook al heel veel vragen hebben gesteld. Thuis werden de verhalen ook enthousiast ontvangen.”

Friese parasporters in de klas

De Fryske Parasporthelden zijn topsporters die iedere dag het beste uit zichzelf halen met hun sport. Die hun grenzen verleggen en zich door niets of niemand laten tegenhouden. Rolmodellen voor jouw leerlingen. Vandaar dat ze graag langskomen bij jou in de klas.

Waarom een meet & greet?
Wanneer leerlingen een parasportheld ontmoeten, geeft dat hen een positieve beeldvorming van mensen met een handicap. De leerlingen ontdekken dat mensen met een handicap veel meer kunnen dan ze vaak denken. En uiteraard staat samen sportplezier ervaren voorop.

Hoe gaat zoiets?
Fryske Parasporthelden als Alyda, Olivier of Rixt vertellen in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Hoe kun je bijvoorbeeld wielrennen wanneer je bijna niets ziet en toch Paralympisch kampioen worden? En kun je eigenlijk wel zwemmen met één been? Na dit indrukwekkende verhaal mogen de leerlingen zelf ervaren hoe het om te sporten met een handicap. En dat levert heel wat sportplezier op!

Een meet & greet op jullie school?
Dat kan! Neem dan contact op met Rene van Beweegteam Waadhoeke. Zij zorgt er samen met Sport Fryslân voor dat er een parasportheld in jullie klas langskomt.

Andere activiteiten voor basisscholen:

Sportagenda

Geef jullie basisschool op voor toernooien en sportdagen. > lees verder

Fryske sport in dyn klasse!

Laat de kinderen op jullie basisschool kennismaken met Friese sporten. > ga naar de website

Weerbaarheidstraining

Vraag voor jullie basisschool trainingen binnen het thema weerbaarheid aan. > lees verder

Gezonde levensstijl

Blijf op de hoogte van interventies die mogelijk zijn voor een gezonde levensstijl voor kinderen. > lees verder

(s)Cool on Wheels

Laat kinderen op een concrete manier kennismaken met parasporten. > lees verder

Back To Top
20220920-0003

Reservering geopend voor Theatervoorstelling 'Dat schiet lekker op zo!'

Het eerste (gratis) uitje van 2023 is voor jullie geregeld! Op vrijdag 10 februari 2023, 19.30 tot 20.45, komt de voorstelling 'Dat Schiet Lekker Op Zo!' naar de Koornbeurs in Franeker. Met wie gaan jullie heen?

Reserveren